Subsidies via kmo-portefeuille dalen vanaf 1 december


Wat is de kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille zorgt ervoor dat je als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Tenminste, als je via een erkend dienstverlener, zoals Bullet Point, werkt. Denk maar aan een communicatieplan of strategisch advies voor je bedrijf.      

De Vlaamse overheid heeft beslist om deze financiële steun vanaf 1 december 2019 te verlagen. Gelukkig kan je nog steeds profiteren van het oude gunsttarief - als je snel bent tenminste!    


wat VERANDERT er OP 1 DECEMBER 2019?

Tot en met 30 november genieten ondernemingen nog van het oude, extra voordelige steuntarief. Vanaf 1 december zakt de financiële steun:

  • Voor een kleine onderneming daalt de steun van 40% naar 30%.
    Het steunplafond blijft in 2019 op € 10.000 per jaar.
  • Voor een middelgrote onderneming daalt de steun van 30% naar 20%.
    Het steunplafond blijft in 2019 op € 15.000 per jaar.


WAt verandert op 1 januari 2020?

Voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen daalt het steunplafond naar € 7.500 per jaar.


HOE KAN IK NOG OPTIMAAL PROFITEREN?

Dien je projectaanvraag nog voor 30 november in via de Vlaamse overheid en geniet nog van het oude, extra voordelige steuntarief. Ook als de adviesverlening pas in 2020 plaatsvindt. Wacht echter niet te lang: er wordt een enorme stroom aan aanvragen verwacht, misschien meer dan het systeem aankan!


nog vragen?

Heb je nog vragen over de kmo-portefeuille of over deze wijzigingen? Benieuwd hoe jouw bedrijf nog maximaal kan profiteren van het voordelige steuntarief?

Aarzel niet om Bullet Point te contacteren. We helpen je graag verder!

Contacteer ons