Eskofin

Eskofin is gevestigd in Destelbergen en Aalter en is gespecialiseerd in boekhouding en fiscaal advies. Het bedrijf gelooft in digitalisering en duurzame groei en daarom kijken ze verder dan alleen maar de cijfers van hun klanten. Eskofin treedt op als fiscale partner en denkt met je mee. Hun veelzijdige specialisten fungeren als klankbord voor ondernemers. Wij gingen voor hen aan de slag om dat te vertalen in hun communicatie. 


Logo, baseline & Huisstijl

Eskofin wilde de saaie en vooral moeilijke manier van informeren en adviseren overstijgen en dat vroeg om een nieuw imago. Om dat te creĆ«ren, namen we uiteraard het logo en de baseline onder de loep. We besloten om een grondige restyling te doen van zowel het woord- als het beeldmerk. Er werd gekozen voor een hedendaags lettertype en de bestaande blokjes kregen niet alleen een nieuwe look, ze kregen elk een functie. Elk blokje staat voor een specialisatie: boekhouding, fiscaliteit en advies. Mensen zijn tenslotte ook visueel ingesteld. Daarnaast vernieuwden we ook de baseline om Eskofin de uitstraling en herkenbaarheid te geven die het verdient. 


Voor de beeldtaal besloten we om te gaan voor een illustratieve stijl om moeilijke topics te verduidelijken. Aansluitend daarop ontwikkelden we een 3D-figuurtje. Een derde persoon die het bedrijf verpersoonlijkt. Een uithangbord, een mascotte van Eskofin. Die figuur doopten we: Fin. website 

Wat de website betreft was de opdracht duidelijk: meer leads genereren en zich ook als werkgever beter profileren op de arbeidsmarkt. Voordat team Bulldots uit de startblokken schoot, deden we een grondige analyse van de huidige website om alle mogelijke optimalisaties in kaart te brengen en een nieuwe strategie uit te stippelen. Uiteraard met SEO in het achterhoofd. 

Een eerste belangrijk aspect: alle diensten op een overzichtelijke manier communiceren. Naast de opsplitsing in boekhouding, fiscaliteit en advies komen nu ook de subdiensten aan bod zoals: vennootschapsrecht, successieplanning, overnamebegeleiding enzovoort. Elke dienst wordt uitgediept op een aparte landingspagina met relevante content, gebaseerd op een SEO-analyse. Op die manier kan Eskofin beter scoren via zowel sociale media, SEO en SEA.

Eskofin neemt als bedrijf ook zijn maatschappelijke rol op en ondersteunt verschillende initiatieven, die ze ook graag via de website willen uitlichten. We maakten hiervoor een aparte contentpagina die makkelijk te vinden is via de topnavigatie. Zo blijft de focus toch liggen op de dienstverlening. Ook voor de vacatures werden ten slotte allemaal aparte detailpagina's voorzien, met de optie om ze eenvoudig via sociale media te delen. 

Dat alles in combinatie met een 'huisstijl proof' webdesign en knappe programmatie, maakt deze nieuwe site meer dan het bezoeken waard!