X-Kwisit

Wie de naam X-Kwisit uitspreekt, hoort een synoniem voor ‘verfijnd’. De perfecte naam voor een winkel die lekkere chocolade en heerlijk ijs maakt! Ontdek hoe wij X-Kwisit in Diksmuide bekend maakten bij echte chocolate and ice cream lovers.

Naam en baseline

We begonnen bij het begin: een originele naam en een sprekende baseline. Al bij onze tweede run kwam de naam X-Kwisit naar voor. Het is een vervlaamsing van het Engelse ‘exquisite’, waardoor de winkel een ‘down to earth’ positionering krijgt, maar tegelijk het exclusieve karakter wordt benadrukt.

Omdat de naam nog niets verklapt over de producten die worden verhandeld, opteerden we voor een functionele baseline. ‘For chocolate and ice cream lovers’ was de perfecte aanvulling bij de naam van dit ijssalon/chocolatier.

Logo en beeldtaal

De naam en baseline werden omgevormd tot een visueel aantrekkelijk logo. De letter X doet dienst als grafisch element, waarrond heel wat creatieve mogelijkheden zijn. 

De druppel die in het logo verwerkt zit, refereert naar ijs en chocoladedruppels, maar ook naar het water dat in je mond komt bij het aanschouwen van zoveel lekkers. Njam!


Website

Na een uitgebreide zoektermanalyse konden we de juiste structuur van de website bepalen. De belangrijkste pagina’s van deze website zijn:

  • Winkelpagina
    Met openingsuren, sluitingsdagen, contactgegevens en andere praktische informatie over de winkel.

  • Blog
    De ideale plaats om nieuwsberichten, acties en dergelijke in onder te brengen.

  • Webshop (momenteel nog niet live)
    Een gebruiksvriendelijke front- én back-end zorgt ervoor dat mensen makkelijk producten online kunnen bestellen, zonder dat er voor X-Kwisit veel werk bij komt kijken.

Neem zeker eens een kijkje naar het eindresultaat.