Home Blog Waarom je logo laten restylen?

Waarom je logo laten restylen?

Waarom je logo laten restylen?

Branding

Het zou voor zich moeten spreken, maar toch merken we dat het belang van een sterk bedrijfslogo nog vaak wordt onderschat. Zeker het up-to-date houden ervan raakt vaak in de vergetelheid, terwijl het bedrijf wel evolueert door de jaren heen. Nu voel je ons waarschijnlijk al komen: wanneer je bedrijf verandert, mag je logo absoluut niet achterblijven.

De kracht van een modern logo

Je logo is niet alleen belangrijk voor je herkenbaarheid, het moet ook vertrouwen scheppen bij je doelgroep. Het moet passen bij je bedrijf en je bedrijfswaarden, maar ook zorgen dat jij uitblinkt tussen de concurrentie. Kortom: een professioneel, uniek en hedendaags logo is de norm. 

Onthou wel dat je logo maar een klein onderdeel is van je bedrijfsidentiteit en huisstijl. Daarom zien wij je logo als een onderdeel van een totaal communicatieplan.

Je logo heeft zijn beste tijd gehad wanneer:

  • Het design simpelweg niet meer van deze tijd is: je logo dateert al van jaren terug
  • Het niet meer past bij je bedrijf: je naam, producten, diensten ... zijn veranderd
  • Het gewoon niet meer werkt: je logo is technisch niet aangepast aan digitale toepassingen
  • Het spreekt niet meer tot de doelgroep: de juiste look & feel ontbreekt  
  • Het niet op kan tegen de concurrentie: je verdwijnt in de massa

Mijn logo is verouderd, tabula rasa dan maar?

Dat kan, maar hoeft zeker niet. Een restyling van je logo kan al wonderen doen, zelfs al met kleine aanpassingen of ingrepen. We brengen de sterkere en mindere punten van je huidige logo in kaart en bouwen daarop verder. Uiteraard worden de typografie, kleuren, compositie, eventuele baseline enzovoort allemaal herbekeken. 

Interesse in een restyling?

Ben je na het lezen van deze blog overtuigd dat jouw logo dringend aangepakt moet worden? Contacteer ons en ontdek de mogelijkheden om jouw logo volledig om te toveren. We laten jouw (bedrijfs)verhaal maar al te graag tot z'n recht komen.

Curieus naar nadere restylings?

Deze logo's hebben we nieuw leven ingeblazen:

Deel dit bericht

Onder de indruk?

Laten we samenwerken

051 81 98 66 info@bulletpoint.be