Home Blog 3 tips voor videomarketing

3 tips voor videomarketing

3 tips voor videomarketing

Tips & tricks

Content

Video. Het internet staat er vol van. Logisch eigenlijk. Als één beeld meer zegt dan duizend woorden, wat zeggen bewegende beelden dan wel niet? Veel. Zo blijkt. 75% van alle online traffic gaat via video. En bovendien wordt geen enkele andere contentvorm meer gedeeld en geliket. 

Maar hoe kan video vandaag en in de toekomst een meerwaarde bieden aan de communicatie van jouw organisatie? Op Let's Talk Video formuleerden een aantal gerenommeerde sprekers een antwoord op deze prangende vraag.

1. Engageer je doelgroep

Interesting videos telling interesting stories in interesting places. Met andere woorden, je video werkt pas als die je doelgroep aanspreekt. Met een onderwerp of verhaal dat ze beweegt. Op een online platform waarop ze aanwezig zijn. Op de devices waarop ze surfen.

2. Kies een geschikt format

Welk type video je kiest, is afhankelijk van de doelstellingen van je organisatie en de noden van je doelgroep. Er zijn verschillende manieren waarop je als bedrijf video kan inzetten:

VLOGS

Wat heb jij als bedrijf nu aan een vlogger? Iemand die - bij wijze van spreken - filmt hoe hij uit bed stapt of naar de supermarkt gaat? Ermee samenwerken natuurlijk! Iglo deed het je al voor. Het bedrijf werkte samen met de bekende vlogger Enzoknol (vanaf minuut 16:41). Met succes. Je kan ook je eigen vlog maken. Deel je kennis in een korte video en verspreid hem op de juiste kanalen. Maak je vlog makkelijk vindbaar door de juiste zoektermen in de titel op te nemen.

LIVESTREAMS

Ook wel in-the-moment-content genoemd. Met deze videovorm kan je boeiende gebeurtenissen real-time vastleggen en delen met je kijkers. Hoewel live streams vaak onvoorbereid lijken, kruipt er wel wat werk in vooraf. Neem nu Zomerkost. Dat is Dagelijkse Kost, maar dan zonder Jeroen Meus. Met mensen zoals jij en ik. Live op Facebook. Dat vraagt natuurlijk een andere aanpak.

HOW-TO-VIDEOS

In een how-to-video laat je zien hoé je iets doet. Bedoeling is om je doelgroep te inspireren. Of je daarmee direct verkoop genereert? Waarschijnlijk niet. Maar je creëert wel content die waardevol is voor je doelgroep.

MINIDOCU'S

Minidocumentaires zijn een godsgeschenk voor storytelling en corporate branding. Je hebt tijd om je verhaal te vertellen. Niet door over je product of dienst te praten. Wel door de bedrijfscultuur en waarden van je bedrijf of merk over te brengen. Primus toont hoe het kan.

ANIMATIE

Aangezien wij mensen gemiddeld maar 8 seconden bij de pinken blijven, is de GIF of geanimeerde afbeelding een knaller op social media. Grote brand stories moet je wel niet verwachten. Gebruik je GIF eerder als spielerei. Iets luchtigs. Iets fris. 

Of wat denk je van een filmpje dat alleen maar uit animatie bestaat? Dit vacaturefilmpje ontwikkelden we voor onze klant Sleeplife®.

VIRTUAL REALITY

Virtual reality (VR) is een krachtige storytelling tool. Je biedt je doelgroep niet alleen een verhaal, maar ook een bijzondere beleving aan. Alsof ze er middenin zitten. Het gaat zelfs zover dat je wind en warmte voelt, zonder dat dit er daadwerkelijk is, doordat je eigen hersens je voor de gek houden. 

Heb je daarvoor altijd een VR-bril nodig? Niet altijd. Tegenwoordig kan je met je smartphone 360-graden foto’s en filmpjes maken. Niet alleen een verfrissend alternatief voor de traditionele vakantiekiekjes, maar ook voor een virtuele rondleiding in je bedrijf bijvoorbeeld.

3. Enkele succesingrediënten

Heb je bepaald welk type video je maakt? Mooi zo. Dan begint het echte werk. Het schrijven van de verhaallijn, het maken van de video, het verspreiden ervan. Houd daarbij rekening met deze trends.

  • More emotional, less corporate: als je een impact wil maken bij je klanten of je personeel, moet je je emoties laten zien. Ga op zoek naar de diepere laag van je organisatie. 
  • People are the new media: of toch social influencers (vloggers, bloggers ...). Trendsetters met een enorm groot bereik. Als zij dus jouw producten of diensten gebruiken, is de kans groot dat hun volgers dat ook willen doen.
  • Interactie: volgers raken enthousiast en vinden het leuk om persoonlijke reacties en complimenten van je te krijgen. 
  • Creativiteit: video’s hoeven niet altijd groots opgezette producties zijn. Wees creatief en zoek een eenvoudige oplossing. Wat vond jij van Humo's Kuikenrace? 
  • Gebruiksvriendelijkheid: bedenk oplossingen die je video zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Zo pakte Solo uit met de app ‘Handy’. Recepten afspelen zonder je scherm aan te raken, handy! 
  • Mobile first to mobile only: zorg dus dat je videomateriaal aangepast is aan dit device. Maak je video vierkant of verticaal, hecht belang aan tumbnails, werk met close-ups en animated text.

And last but not least, vergeet de impact van je video niet te meten. Want ... meten is weten.

Wil jij aan de slag met videomarketing?

Bullet Point brengt jouw verhaal in een videoformat dat het beste bij je doelstellingen past en zelfs overtreft. Contacteer ons gerust voor een afspraak.

Deel dit bericht

Onder de indruk?

Laten we samenwerken

051 81 98 66 info@bulletpoint.be